Alyvuotų grindų priežiūra

Kaip valyti ir prižiūrėti alyvuotas grindis, kad išsaugoti jų unikalų charakterį? Kaip jas plauti ir kaip dažnai tą daryti? Kokias priežiūros priemones vertėtų rinktis? Į šiuos klausimus atsakysime.

Alyvuotų grindų priežiūra – 2 pakopų metodas

Alyvuotų grindų priežiūrai verta naudoti dviejų pakopų metodą:

  • Pirma pakopa: reguliarus medinės dangos valymas –  minimum kartą per savaitę.
  • Antra pakopa: periodinė priežiūra – kartą per 3-6 mėnesius.

Alyvuotų grindų valymas

Kaip valyti alyvuotas grindis? Visų pirma, naudojant priemones, rekomenduojamas šio tipo paviršiams. Geriausias rinkoje esantis produktas yra alyvuotų grindų valymo koncentratas. Jis ne tik valo grindis, bet ir suteikia apsauginį sluoksnį. Pamaitina medienos paviršių ir taip išlaiko jo apsaugą.

Kaip plauti alyvuotas grindis?

Geriausia išplauti alyvuotas grindis plokščia mikropluošto šluoste.  Mopas turi būti gerai nusausintas iš perteklinio vandens. Alyvuotos grindys turi  gerą savybę – jos yra orui pralaidžios, grindys “kvėpuoja”, tad iš grindų išgaruoja drėgmės perteklius. Tačiau reikia atsiminti, jog plaunant grindis vertėtų naudoti mažesnį vandens kiekį. Valant alyvuotas grindis geriausia naudoti koncentratą. Tai labai efektyvus ir sutirštintas produktas – litro užtenka net 1000 m2 pločio paviršiaus valymui. Kaip dažnai plaunate medines grindis? Optimalus dažnumas yra bent kartą per savaitę.

Reguliarus siurbimas

Be plovimo specialiu skysčiu, taip pat svarbus yra reguliarus siurbimas, nes didžiausias medinių grindų priešas – be vandens – yra smėlis, todėl tokių paviršių siurbimas turėtų būti atliekamas bent du kartus per savaitę (arba dažniau, jei namuose yra gyvūnas).

Alyvuotų grindų restauracija

Atnaujinant alyvomis padengtas grindis rekomenduojama naudoti alyvuotų grindų gaivinimo preparatą. Jis būna dviejų versijų: grindims, padengtoms baltu aliejumi arba skaidriu ir spalvotu aliejumi.

Reguliari – mažiausiai kartą per 3-6 mėnesius – alyvuotų grindų atnaujinimas, apsaugo paviršių nuo įbrėžimų, gaivina jo išvaizdą ir padengia papildomu apsauginiu sluoksniu.

Susisiekite

Įvertinsime Jūsų medinių grindų būklę ir pasiūlysime sprendimą atnaujinimui