Grindų atnaujinimas, restauracija ar pakeitimas naujomis

Grindų atnaujinimas, restauracija ar pakeitimas naujomis

Laikui bėgant, keičiasi net ir ilgaamžiškiausių grindų išvaizda. Grindys yra paviršius, kuris susiduria su įvairiu gniuždančiu poveikiu, abrazyvais, drėgme, tad laiku nepasirūpinus jo priežiūra, išvaizdos pokyčiai tik didės. Jei pastebėjote, kad medinės grindys nebeatrodo dailiai, turite tris išeitis, priklausomai nuo jų būklės.

Grindų atnaujinimas

Jei dėmesys į grindis atkreipiamas laiku, tikriausiai pakaks jas atnaujinti. Medinių grindų atnaujinimas iš esmės yra padengimas nauju apsauginiu sluoksniu. Grindys yra gerai nuvalomos ir naudojant specialias priemones impregnuojamos arba vaškuojamos. Procesas nereikalauja didelių investicijų ir yra švarus, todėl laiku atnaujinti medinę grindų dangą tikrai pravartu. Tai apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio, grąžina dailią medienos išvaizdą ir užtikrina ilgaamžiškumą.

Grindų atnaujinimas itin prailgina medinių grindų, kurios paklotos lauke ar negyvenamose, kur dažniau kenčia nuo abrazyvų bei drėgmės. Tokias grindis reikėtų kuo dažniau valyti ir periodiškai atnaujinti – taip jos tarnaus ilgai ir visada atrodys gražiai.

Grindų restauracija

Labiau apleistas medines grindis galima restauruoti. Tai gana sudėtingas ir daug dulkių sukeliantis darbas, nes viena pagrindinių užduočių yra šlifavimas. Restauracijos meto išlyginamas paviršius, užtaisomi įtrūkimai ir skylės, o vėliau medinės grindys naujai lakuojamos ar kitaip apdorojamos. Grindų restauracija užtikrina, kad tos pačios grindys ir vėl puikiai atrodys – jos gali tarnauti dar ne vienerius metus. Vis dėlto šiam procesui reikia pasiruošimo, tad geriausia grindimis pasirūpinti tuomet, kai darote remontą.

Grindų pakeitimas naujomis

Kartais grindų pakeitimas yra vienintelė išeitis. Jei grindys yra labai nusidėvėjusios ir ne vieną kartą šlifuotos, jų restauracija galiausiai tampa neįmanoma. Taip pat kartais nutinka taip, kad medinės grindys yra taip paveiktos, pavyzdžiui, drėgmės, kad sulaukti gero rezultato restauruojant galima ir negauti. Vengiant rizikos ir bereikalingų išlaidų, geriausia išeitis yra grindų pakeitimas naujomis.

Naujos grindys suteikia galimybę atnaujinti kambario išvaizdą ir suteikia malonų šviežumo pojūtį. Iš tikrųjų tai visada yra geras sprendimas: jei norite investuoti į namų interjerą, rinkitės naujas medines grindis. Naujos grindys bus patogios ir ilgaamžės, žinoma, su sąlyga, kad tinkamai jomis rūpinsitės ir laiku pakviesite meistrus atnaujinti apsauginio sluoksnio.

Susisiekite

Įvertinsime Jūsų medinių grindų būklę ir pasiūlysime sprendimą atnaujinimui