Medinių grindų šlifavimas

Jei pažeidimai yra gana dideli ir lengvai pastebimi ir grindų atnaujinimas nebepadės, medinių grindų šlifavimas yra geriausias būdas prikelti jas antram gyvenimui. Šlifuojant yra pašalinami visi viršutinės dangos sluoksniai, todėl šis grindų atnaujinimo būdas tinka net ir tuomet, kai kiti metodai, rodos, yra bejėgiai. Kartais medinės grindys tiek kartų būna padengtos laku ar dažais, kad suprasti, kokia yra tikroji jų spalva, nėra paprasta. Šlifuojant atsiskleidžia tikrasis medžio grožis, be to, yra pašalinami nelygumai, į dangos sluoksnį įsirėžę nešvarumai.

Dažnai medinių grindų atnaujinimui pakanka ir giluminio valymo ar aliejavimo. Medinių grindų šlifavimas – tai atnaujinimas, kurį atliekant yra pašalinamas viršutinis sluoksnis. Dėl šios priežasties meistrai rekomenduoja rinktis šį būdą tik tuomet, kai grindų pažeidimai išties ryškūs, jos buvo dažytos ar lakuotos daugybę kartų. Profesionalai tinkamai pasirūpins grindimis, o atnaujinta jų išvaizda bus ilgaamžė, atskleis visą savo grožį.

Medinės grindys puikiai dera bet kokiame interjere ir yra gana atsparios pažeidimams, tačiau ilgalaikis poveikis, įvairiausi nešvarumai ir kiti abrazyvų poveikį turintys veiksniai mediniams paviršiams padaro daug žalos. Pažeidus lako ar dažų sluoksnį, medinės grindys praranda atsparumą, o apie išvaizdos pokyčius nėra net ir ką kalbėti – atspalvio ar netgi spalvos skirtumai, besilupantys sluoksniai – visa tai rodo, kad metas kviesti meistrą, o jei pažeidimai yra didelis, bus reikalingas ir medinių grindų šlifavimas.

Po šlifavimo yra užpildomi nelygumai, tarpeliai ir įtrūkimai. Priklausomai nuo jų dydžio, yra naudojamos skirtingos medžiagos, o geras meistras net ir didesnius defektus užtaisys taip, kad jų net nepastebėsite. Lygios grindys ir paruoštos lakavimui ar dažymui – medinių grindų šlifavimas yra puiki galimybė pakeisti interjerą suteikiant grindims naują išvaizdą.

Susisiekite

Įvertinsime Jūsų medinių grindų būklę ir pasiūlysime sprendimą atnaujinimui